Matti J. Huhtamäki

Puhelin: +358 40 865 2351

E-mail: matti@huhtamakibrothers.fi

Matti J. Huhtamäki on Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto Oy:n perustajaosakas ja veljeksistä vanhempi.

Matti vastaa toimistomme kilpailuoikeus ja liikejuridiikan neuvonannon praktiikoista. Hän neuvoo päämiehiään vaativissa markkina- ja kilpailustrategisissa kysymyksissä sekä laajoissa liikejuridissa selvityksissä.

Matti avustaa päämiehiämme lisäksi riitojen ratkaisuun sekä yrityskauppoihin ja –järjestelyihin liittyvissä toimeksiannoissa.

Entisenä urheilijana Matti on myös avustanut kansallisia lajiliittoja, urheiluseuroja ja urheilijoita/pelaajia urheiluoikeudellisissa toimeksiannoissa.

Kilpailuoikeuden saralla Matilla on mittava kokemus yritysten ja pääomasijoittajien yrityskauppavalvontaan liittyvästä neuvonannosta rajat ylittävien yrityskauppojen ja -järjestelyiden yhteydessä, sekä näiden transaktioiden ilmoittamisesta kansallisille ja EU:n kilpailuviranomaisille. Tämän lisäksi Matti neuvoo jatkuvasti yrityksiä niiden jakelu-, toimitus-, tuotanto- ja yhteistyösopimusten kilpailuoikeudellisista vaikutuksista. Matti on avustanut useita kertoja päämiehiään kartelleja ja määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä koskevissa viranomaistutkimuksissa.

Matti on laatinut ja neuvotellut sopimuksia lukuisilla eri toimialoilla ja avustanut yrityksiä niiden ratkoessa jakelu- ja toimitusketjuihinsa liittyviä haasteita. Hänellä on myös kokemusta osakassopimusten laadinnasta ja asiakkaiden neuvomisesta osakkeenomistajien oikeuksiin liittyvissä ja muissa yhtiöoikeudellisissa toimeksiannoissa.

Matti on lisäksi edustanut yrityksiä ja yksityishenkilöitä oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä sekä keskittynyt erityisesti yrityskauppoihin ja kilpailuoikeuteen liittyviin vahingonkorvauskanteisiin ja sopimusriitoihin.

Matti on työskennellyt johtavien suomalaisten ja kahden arvostetun kansainvälisen asianajotoimiston palveluksessa Helsingissä ja Brysselissä. Matti on myös työskennellyt tutkijana ennen ja jälkeen oikeustieteellisten tutkintojensa suorittamista Lapin yliopistossa ja Cornell Law Schoolissa. Matti on julkaissut yksin ja yhdessä muiden kirjoittajien kanssa lukuisia kilpailuoikeuteen liittyviä artikkeleita. Matti on Suomen Asianajajaliiton jäsen.

TYÖKOKEMUS

  • Perustaja, Osakas, Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto Oy 2017
  • Counsel, Dittmar & Indrenius 2016-2017
  • Counsel, DLA Piper (tuolloin Peltonen LMR) 2013-2016
  • Tutkija, Cornell Law School 2011 (New York, US)
  • Associate, White & Case 2008-2013 (Helsinki ja Bryssel)
  • Associate, Crowell & Moring 2007-2008 (Bryssel)
  • Taloudellisten suhteiden assistentti, Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunta, 2007
KOULUTUS

  • Väitöskirjaopiskelija, Lapin yliopisto (kesken)
  • LL.M., Cornell University Law School, Yhdysvallat 2011
  • OTM, Lapin yliopisto, 2007