1.11.2019 – Avustimme ammattijääkiekkoilijoita

By 11/01/2019News Finnish

Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto Oy:llä oli kunnia onnistuneesti avustaa Suomen Jääkiekkoilijat ry:tä (Pelaajayhdistystä) toimenpidepyynnön tekemisessä Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) SM-liigan ja sen osakkaina olevien 15 liigaseuran kilpailulainsäädännön vastaisesta sopimuksesta. SM-liiga ja liigaseurat olivat sopineet siitä, että ne eivät palkkaa kesken kauden pelaajia Jokereista tai pelaa harjoitusotteluita Jokereiden kanssa. Tämä sopimus oli voimassa usean vuoden ajan.

KKV katsoi 31.10.2019 julkaisemassaan päätöksessä mainitun sopimuksen kilpailulainsäädännön vastaiseksi ja määräsi SM-liigan ja liigaseurat lopettamaan lainvastaisen sopimuksen noudattamisen välittömästi. KKV:n mukaan kyseessä on ollut SM-liigan ja liigaseurojen sopima erityisen vahingollinen kartelli ja vakava kilpailunrajoitus. KKV asetti SM-liigalle ja liigaseuroille lopettamismääräyksen noudattamisen tehosteeksi 75.000 euron suuruisen uhkasakon.

Toimistomme osakkaan Matti Huhtamäen lausuntoja aiheesta tuotiin esille monessa aihetta käsittelleessä uutisessa (ks. esim. MTV3 ja Iltalehti).